Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Εισπνεόμενες Ουσίες


Τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα των εισπνεομένων είναι ναυτία, φτάρνισμα, βήχας, ρινορραγίες, κόπωση, έλλειψη συντονισμού και απώλεια όρεξης. Τα διάφορα διαλύματα και τα σπρέι του αεροζόλ επίσης μειώνουν τον καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό και εξασθενίζουν την κρίση. Τα νιτρικά άλατα αμυλίου και βουτυλίου προκαλούν έντονους παλμούς, πονοκεφάλους και ακούσια απέκκριση ούρων και κοπράνων. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ηπατίτιδα ή εγκεφαλική βλάβη.

Η βαθιά εισπνοή ατμών ή η χρήση μεγάλων ποσοτήτων σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό, την βίαιη συμπεριφορά, την αναισθησία, ή τον θάνατο. Οι υψηλές συγκεντρώσεις εισπνεόμενων μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία ρίχνοντας τις τιμές του οξυγόνου των πνευμόνων ή καταθλίβοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα μέχρι σημείου διακοπής της αναπνοής.

Οι μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους, κόπωση, ανισορροπία ηλεκτρολυτών, και μυϊκή κόπωση. Η επαναλαμβανόμενη εισπνοή ατμών υψηλής περιεκτικότητας μπορεί με την πάροδο του χρόνου να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο νευρικό σύστημα.

Τύπος Πώς αποκαλείται; Με τι μοιάζει; Πώς χρησιμοποιείται;
Οξείδιο του Αζώτου Αέριο του Γέλιου ή Whippets Μικροί μεταλλικοί κύλινδροι των 8 γραμμαρίων που πουλιούνται με ένα προωθητικό σε μπαλονάκι ή σωλήνα για τις διάφορες κρέμες μέσα σε δοχεία με σπρέι αεροζόλ Εισπνέεται
Νιτρικό Αμύλιο Poppers ή Snappers Διαυγές κιτρινωπό υγρό σε αμπούλες Εισπνέεται
Νιτρικό Βουτύλιο Rush, Bolt, Bullet, Locker Room, και Climax Σε μικρά μπουκαλάκια Εισπνέεται
Χλωροϋδρο γονάνθρακες Σπρέι αεροζόλ ή καθαριστικά υγρά Μεταλλικά δοχεία αεροζόλ με μπογιά Εισπνέεται
Υδρογονάνθρακες Διαλύτες Μεταλλικά δοχεία με προωθητικά αέρια, βενζίνη, κόλλα, διαλυτικό μπογιάς Εισπνέεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου