Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Παραισθησιογόνα


Η Φαινσικλιδίνη (PCP) διακόπτει τις λειτουργίες του νεοφλοιού, του τμήματος εκείνου του εγκεφάλου που ελέγχει τη νόηση και κρατά υπό έλεγχο τα ένστικτα.

Λόγω του ότι η ουσία μπλοκάρει τους υποδοχείς του πόνου, διάφορα βίαια επεισόδια μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα διάφορους αυτοτραυματισμούς. Ο χρόνος και οι κινήσεις του σώματος επιβραδύνονται. Ο μυϊκός συντονισμός επιδεινώνεται και οι αισθήσεις αμβλύνονται. Η ομιλία διαταράσσεται και χάνει τον ειρμό της.

Στα τελικά στάδια χρόνιας χρήσης, οι χρήστες συχνά εκδηλώνουν παρανοϊκή και βίαιη συμπεριφορά και βιώνουν παραισθήσεις. Οι μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσουν σπασμούς και κώμα καθώς και καρδιακή ή πνευμονική δυσλειτουργία.

Το λυσεργικό οξύ (LSD), η μεσκαλίνη και η ψιλοκιβίνη (psilocybin) προκαλούν παραισθήσεις και αυταπάτες.

Τα φυσιολογικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν διασταλμένες κόρες, άνοδο της θερμοκρασίας, αυξηση του καρδιακού ρυθμού και της πίεσης, απώλεια της όρεξης, αϋπνία, και τρεμούλες. Ο χρήστης μπορεί να βιώσει πανικό, σύγχυση, καχυποψία, άγχος και απώλεια ελέγχου.

Τύπος Πώς αποκαλείται; Με τι μοιάζει; Πώς χρησιμοποιείται;
Φαινσικλιδίνη PCP, Hog, Αγγελόσκονη,Το πλοίο της αγάπης, Lovely, Φονιάς αγριόχορτο Υγρό, άσπρη κρυσταλλικη σκόνη, χάπια, κάψουλες Παίρνεται από το στόμα, γίνεται ένεση, καπνίζεται (ψεκάζεται πάνω σε τσιγαριλίκι ή σε τσιγάρο)
Λυσεργικό οξύ διθυλαμιδίνη LSD, Acid, Microdot,
Άσπρη αστραπή, Γαλάζιος Ουρανός και ζαχαρωτό
Χρωματαιστές ταμπλέτες,
Colored tablets, στυπόχαρτο, διαυχές υγρό, λεπτά τετραγωνάκια ζελατίνης
Παίρνεται από το στόμα, γλείφεται στο χαρτί, η ζελατίνη και το υγρό μπορεί να τοποθετηθεί στα μάτια.
Μεσκαλίνη Mescaline and Peyote Mesc, Buttons, and Cactus Σκληροί καφέ δίσκοι, ταμπλέτες, κάψουλες Οι δίσκοι μασιούνται καταπίνοντα ή καπνίζονται ενώ οι ταμπλέτες παίρνονται από το στόμα
Psilocybin Μαγικά μανιτάρια Φρέσκα ή αποξηραμένα μαντιάρια Μασιέται ή καταπίνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου