Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Αντικαταθλιπτικά


Τα αποτελέσματα των αντικαταθλιπτικών σε πολλές περιπτώσεις είναι όμοια με εκείνα του αλκοόλ. Σε μικρές ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν ηρεμία και χαλάρωση των μυών, αλλά σε μεγάλες δόσεις μπορούν να προκαλέσουν τραύλισμα, αστάθεια και αλλοίωση της αντιληπτικότητας.

Πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικές δυσκολίες, κώμα ακόμα και θάνατο. Ο συνδυασμός αντικαταθλιπτικών και αλκοόλ πολλαπλασιάζει τις επιπτώσεις των ουσιών, αυξάνοντας τους κινδύνους.

Η τακτική χρήση αντικαταθλιπτικών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τόσο την φυσιολογική όσο και την ψυχολογική εξάρτηση. Αν κάποιος σταματήσει να παίρνει μεγάλες δόσεις απότομα, μπορεί να παρουσιάσει στερητικό σύνδρομο με εκδηλώσεις άγχους, αϋπνία, τρεμούλας, παραληρήματος, σπασμών και μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.
Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που κάνουν κατάχρηση αντικαταθλιπτικών, μπορεί επίσης να είναι εξαρτημένα από τα ναρκωτικά και να εμφανίσουν συμπτώματα στέρησης αμέσως μετά τη γέννησή τους. Μπορεί ακόμα να εμφανιστούν προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και επιπλοκές στον τοκετό.

Τύπος Πώς αποκαλείται; Με τι μοιάζει; Πώς χρησιμοποιείται;
Βαρβιτουρικά Downers, Barbs, Blue Devils, Red Devils, Yellow Jacket, Yellows, Nembutal, Tuinals, Seconal, and Amytal Κόκκινες-Κίτρινες-Μπλέ ή Κίτρινες - Μπλε κάψουλες Από το στόμα
Methaqualone Qualudes, Ludes, Sopors Ταμπλέτες Από το στόμα
Αγχολυτικά Valium, Librium, Miltown, Serax, Equanil, Miltown, and Tranxene Ταμπλέτες ή κάψουλες Από το στόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου